Migræne og Histamin

Migræne er ikke kun en halvsidig, dunkende, anfaldsvis hovedpine… det er faktisk et symptom på en række ubalancer i kroppen.

I Danmark er der ca. 640.000 personer med migræne. Det anslås, at sygdommen er skyld i mere end 700.000 tabte arbejdsdag om året.

ET af problemerne kan være HISTAMIN-intolerance.

Hvis du har en eller flere af symptomer som:

  • Overfølsomhed over  rødvin eller andre alkoholiske drikke
  • Mave og tarmproblemer, herunder diarre gennem længere tid
  • Lavt blodtryk
  • Overfølsomhed over hårde eller lagrede oste, spegepølser, tomater eller chokolade
  • Hjerteproblemer i form af forhøjede pulsslag (tachycardi) eller hjerterrytmeforstyrrelse (uregelmæssige ekstraslag)
  • Kraftige menstruationssmerter (for kvinder)

er der en høj sandsynlighed for, at du er Histamin-intolerant.

Histamin tilhører hovedgruppen biogene aminer. Andre biogene aminer er tit resultat af en mikrobiel aktivitet. De kan give histamin-lignende symptomer, nogle af dem forstærker histamins virkning ved at forhindre nedbrydningen (f.eks. putrescin) eller øger frigørelse af histamin fra bestemte celler i kroppen (f.eks. cadaverin og spermin).

De biogene aminers virkning

Udgangsstof

Biogent amin

Forekommer f.eks. i

Virkning

Histidin

Histamin

Fisk, ost, vin

Pseudo-allergi, hovedpine, migræne, kolik

Phenylamin

Phenylethylamin

Bitter- og mælkechokolade, ost

Hovedpine, migræne, svimmelhed

Tyrosin

Tyramin

Ost, sild, chokolade, kakao, citrusfrugter, vin

Hjertebanken, stigning af blodtryk, hovedpine, migræne

L-tryptophan

Serotonin

Ananas, avocado, bananer (modne), valnødder

Blodtryksstigning, migræne

Ornithin

Putrescin

Fordærvet kød, ost, tomater, appelsiner

Vækstfaktor for bakterier og skimmel, forstærker histamin

Hvad er årsagen til at man ikke kan tåle Biogene aminer?

1. Inflammation i tarme, Dysbiotisk tarmflora, SIBO
2. For lidt af de vigtige mikroelementer, som Magnesium, Vitamin B6 mm.
3. Høje østrogenniveauer
4. Højt indtag af biogene aminer i kosten (rødvin, fermenterede fødevarer, lagret kød og ost)
5. Genetiske polymorfismer
6. Kronisk stress og mere…

Afhængig af dine symptomer og situation, laver vi en personlig behandlingsplan med fokus på årsagen, som vil varigt forbedre din livskvalitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *